Quantcast

Zelená pro akvizici OCS a Orange Studio skupinou CANAL Plus

| redakce | tisk

CANAL Plus Group může převzít OCS a Orange Studios. Rozhodl o tom francouzský antimonopolní úřad, který dal transakci zelenou po splnění určitých podmínek.

Skupina CANAL Plus dne 11.7.2023 oznámila francouzskému úřadu svůj plán získat výhradní kontrolu nad společnostmi OCS a Orange Studio.

Během svého šetření úřad vedl mnoho diskusí s CANAL Plus Group. Úřad také učinil rozsáhlé tržní konzultace, rozeslal dotazníky desítkám operátorů v tomto odvětví a uspořádal řadu slyšení. Vedle toho vedl jednání s francouzským regulačním úřadem pro audiovizuální a digitální komunikaci (Autorité de régulation de la communication audiovisuelle et numérique - ARCOM) a francouzským generálním ředitelstvím pro média a kulturní průmysl.

Po prozkoumání transakce úřad Autorité akvizici schválil za určitých podmínek. S cílem řešit zjištěná rizika poškození hospodářské soutěže přijala Canal Plus Group závazky, zejména zachovat rozmanitost nabídky francouzských kin.

Canal Plus Group se zavázala udržovat akviziční tým OCS/Ciné+, který se věnuje předběžnému nákupu francouzských filmů od francouzských producentů, odděleně od CANAL+. Skupina se také zavázala, že jménem týmu Ciné+/OCS předloží návrhy na předkoupení minimálně 25 francouzských filmových projektů během pěti let, včetně alespoň čtyř francouzských projektů ročně (z toho jeden ročně s rozpočtem nižším než 4 miliony eur) pro filmy, které akviziční tým CANAL+ odmítl vysílání v prvním placeném okně.

Canal Plus se rovněž zavázala, že u francouzských katalogových filmů, pro které je Orange Studio před transakcí koproducentem a nemá distribuční mandát, že nebude bránit převodu vysílacích práv na volně vysílanou službu typu catch-up TV. Kromě toho se skupina zavázala nabídnout přístup k balíčku Ciné+/OCS všem distributorům, kteří o to ve francouzských zámořských územích požádají a to za objektivních, transparentních a nediskriminačních cenových podmínek. Všechny závazky jsou přijímány na dobu pěti let a mohou být znovu přezkoumány.





Reklama




Vybrané články