Quantcast

Finále Afrického poháru na Sport1

| redakce | tisk

Letošní Africký pohár národů zatím rozhodně nezklamal. Přinesl fantastická utkání a ta dvě nejočekávanější jsou před námi. Televizní stanice Sport1 a Sport2 získaly exkluzivní vysílací práva na finále mezi Nigérií a Pobřežím slonoviny, i zápas o bronz mezi Jihoafrickou republikou a Demokratickou republikou Kongo.

Oba zápasy se odvysílají v přímém přenosu o nadcházejícím víkendu.

13. ledna 2024 se naplno rozběhl Africký pohár národů. Turnaj, který každé dva roky připoutá k televizním obrazovkách milióny diváků, letos rozhodně nezklamal a prvotřídní fotbalová podívaná se dá očekávat i v posledích dvou duelech.

Kdyby někdo na začátku roku předpověděl, že se Nigérie a Pobřeží slonoviny střetnou ve finále, nikdo by se nedivil. Obě soupisky jsou doslova napěchované hvězdami ze špičkových evropských týmů. Největším jménem je jednoznačně nigerijská ikona Neapole a úřadující mistr Itálie, Victor Osimhen. Ale i v kádru Pobřeží slonoviny jsou hráči ze Serie A. Evan Ndicka je klíčovou součástí obrany AS Řím, Christian Kouamé je spoluhráčem českého fotbalisty Antonína Baráka ve Fiorentině. O zajímavé jméno ovšem není nouze na žádné pozici v žádném z výběrů.

Hlavní otázkou před finále je tak především to, zda se králi afrického kontinentu stanou historicky počtvrté „Orli“ z Nigérie, nebo potřetí „Sloni“ z azurového pobřeží. Jedno je ovšem jisté, na egyptský rekord se sedmi získanými trofejemi ovšem letos nikdo nedosáhne.

Boj o bronz mezi Jižní Afrikou a DK Kongo odvysílá v sobotu 10. 2. 2024 ve 21:00 Sport1 s komentářem Zdeňka Míky. Finálový zápas Nigérie proti Pobřeží slonoviny odvysílá v neděli 11. 2. 2024 ve 21:00 Sport2 s komentářem Michala Micky.

zdroj: AMC





Reklama




Vybrané články