Quantcast

Dětský kanál RiC na staré frekvenci do konce roku

| redakce | tisk | názory

Německý dětský kanál RiC TV společnosti Your Family Entertainment AG (YFE) bude vysílat na staré frekvenci v MPEG-2 v SD rozlišení na satelitním systému Astra na pozici 19,2°E jen do konce roku.

Televizní diváci, kteří přijímají tento program ze satelitu, si musí do té doby program naladit z nových vysílacích parametrů, kde vysílá v MPEG-4 v SD rozlišení. Nová distribuce byla spuštěna začátkem minulého měsíce.

Společnost YFE se dohodla na prodloužení distribuce programu RiC TV s rakouskou společností ORS, která zajišťuje veškeré satelitní služby pro televizní a rozhlasové společnosti na družici Astra. Výsledkem této dohody je to, že program RiC TV bude na Astře i nadále v efektivnějším kodeku MPEG-4. Vysílat nově bude i v časovém pásmu 19:00 až 19:30 hodin, kdy stanice doposud vysílala černou obrazovku s rozhlasovými pohádkami. Toto řešení bylo zvoleno z kapacitních důvodů. V uvedeném čase jsou v provozu regionální verze ORF2.

Konec RiC TV v MPEG-2 se kryje s plánem rakouské veřejnoprávní ORF ukončit zastaralou MPEG-2/SD distribuci svých programů na konci roku 2024.

nové technické parametry - RiC (MPEG-4):

Astra 1L (19,2°E), freq. 11,303 GHz, pol. H, SR 22000, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, FTA

původní technické parametry - RiC (MPEG-2):

Astra 1N (19,2°E), freq. 12,692 GHz, pol. H, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S/QPSK, FTA

zdroj: satnews.de

názory čtenářů




Reklama




Vybrané články