Quantcast

Skylink ukončil testy programu CANAL+ Sport 4 na satelitu

| redakce | tisk | názory

Sportovní program CANAL+ Sport 4 již není šířen prostřednictvím satelitu Astra. Lucemburská společnost M7 Group, člen skupiny CANAL+, provozovatel česko-slovenské satelitní platformy Skylink, ukončila technické testy distribuce CANAL+ Sport 4 na satelitu.

Stanice CANAL+ Sport 4 se vysílala v MPEG-4 v HD rozlišení (1920x1080) na kmitočtu 11,973 GHz jako testovací kanál. Zkušební vysílání bylo dnes ukončeno a uvolněná kapacita může být brzy využita pro jiný program. V úvahu přichází blížící se start nového českého komerčního programu Warner TV, který začne vysílat 2.4.2024.

CANAL+ Sport 4 zmizel ze satelitu, nikoliv z nabídky operátora. Stanice nadále zůstává dostupná jako tzv. streamovací eventový kanál v OTT platformě Skylink Live TV, VOD službě CANAL+ a prostřednictvím dalších operátorů. Stanice je v provozu jen v době souběžně hraných zápasů, jinak obsahuje statickou obrazovku s termíny dalších přenosů.

Skylink nabízí satelitním divákům dva klasické sportovní programy CANAL+ Sport HD a CANAL+ Sport 2 HD. Ten první s fotbalovými zápasy Premier League, druhý s tenisovými turnaji WTA. Další programy CANAL+ Sport 3 až 8 jsou šířeny jako pop up stanice (v době souběžně hraných zápasů) a jsou jen v OTT.

bývalé technické parametry - Canal+ Sport 4 TEST (vysílání bylo ukončeno!):

Astra 3B (23,5°E), freq. 11,973 GHz, pol. V, SR 29900, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK

názory čtenářů




Reklama




Vybrané články