Quantcast

Prima Food + Travel startuje v Rumunsku

| redakce | tisk | názory

Jeden z největších televizních vysílatelů v Rumunsku, vlastník populární komerční televize Prima TV, nabízí stále více vlastních tématických stanic. Portfolio skupiny Clever se rozšířilo o nový kanál Prima Food & Travel.

Program Prima Food & Travel se zaměřuje na vaření a cestování. Od 1. dubna 2024 vysílá místo rumunské verze cestovního kanálu Arcadia TV. V současné době je distribuce založena výheadně na kabelových, IPTV a OTT sítích v Rumunsku. Programové schéma stanice je složeno za zahraničních pořadů vysílaných v původní jazykové verzi s rumunskými titulky.

Zpočátku byl Arcadia TV Romania internetovým portálem o objevování široké škály turistických destinací z celého světa, pokrývající historii, poznávání, divy moderního světa, přírodní krásy, chvíle odpočinku a další. Obsah stanice Arcadia TV pokrývá 105 zemí prostřednictvím 2 tisíc produkcí. Na YouTube funguje mezinárodní verze programu, která je dostupná v nabídkách některých televizních operátorů v Česku a na Slovensku.

Koncem března podala společnost Clever Business Transilvania SRL žádost u mediálního regulátora CNA a získala několik vysílacích licencí, mimo jiné pro Prima Food & Travel. Koncem roku 2023 společnost spustila nový historický kanál Prima History, po akvizici stanice CinemaEst.

V současné době portfolio Clever zahrnuje kanály Prima TV, Prima Sport 1 až 5, Prima News, Profit News, Agro TV, Medika TV, Cinemaraton, Prima Comedy a Prima History. Některé z nich se vysílají na platformě Orange Romania na satelitu Hellas Sat 3 (39°E) a jsou kryptovány systémy Viaccess Videoguard. Nedávno tento operátor přidal do satelitní nabídky i program Prima News.

zdroj: satkurier.pl + hdsatelit.com

názory čtenářů




Reklama




Vybrané články