Quantcast

Antimonopolní úřad zkoumá spolupráci Arena a Premiere

| redakce | tisk

Německý antimonopolní úřad se začal zabývat kooperace mezi placenou televizí Premiere a Arena Sport Rechte GmbH ohledně fotbalových přenosů z německé Bundesligy. Úřad chce zjistit, zda neprobíhají nepovolené jednání mezi oběma subjekty. Uvedla včera mluvčí antimonopolního úřadu listu Frankfurter Allgemeinen Zeitung.

Úřad pro hospodářskou soutěž bude vše zkoumat 3 dny před startem nové sezóny Bundesligy, tj. 8.srpna 2006 a podle provozovatele neovlivní chystané přenosy. Mluvčí Premiere německému serveru uvedla, že se jedná o povrchní zkoumání spolupráce a je právně neproblémová. Stejný názor sdílí i Arena, která listu uvedla, že se jedná o standardní smlouvu ohledně distribuce signálu mezi dvěma firmami.

Operátoři Arena a konkurenční Premiere se minulý týden dohodli na smlouvě ohledně přenosů Bundesligy na placených kanálech. Premiere může počítat s tím, že ve 13 spolkových zemích bude moci v Kabel Deutschland šířit fotbalové přenosy kanálů Arena. Naopak operátor Arena mateřské firmy Unity bude v kabelových sítích v Hesensku a v Severním Porýní-Vestfálsku šířit programové pakety Premiere.

V polovině března získala Arena TV souhlas se startem placené televize. Díky startu Arena TV vznikne na německém trhu druhý balík placených programů. Antimonopolní úřad bude zkoumat dohody o cenách nebo technické kooperace.

zdroj: DF





Reklama




Vybrané články