Quantcast

Německá televize Das Vierte chce také kódovat signál na Astře

| redakce | tisk

Mnichovská privátní televize Das Vierte začala vyjednávat se společností SES Astra ohledně zakódování programu a spuštění nového placeného kanálu, který by měl na satelitu Astra odstartovat začátkem příštího roku.

Na začátku nové televizní sezóny bude mít Das Vierte k dispozici celkem 700 filmů a řadu seriálů od hollywoodských studií Sony, MGM, Universal a také CLT-UFA, Kinowelt a Kineos. "Ve srovnání se startem televize před rokem se investice do programu Das Vierte znásobily", řekl Wolfram Winter, ředitel obchodu NBC Universal Global Networks Deutschland.

Televize Das Vierte divákům nabídne např. seriály "Starsky & Hutch", "Mike Hammer", "Law & Order", "Detektiv Rockford" a "Xena" a delší verzi seriálu "Knight Rider". Z filmů např. "Tootsie" (1982), "St. Elmo's Fire" (1985).

Das Vierte v současné době drží 0,8 procentní podíl na trhu u diváků ve věku od tří let a 0,7 procentní podíl u diváků ve věkové skupině 14 až 49 let. Cílem provozoovatele je zvýšit svůj podíl na trhu na 1%.

NBC Universal se chce také podílet na placené televizi. Začátkem příštího roku počítá se spuštěním dalšího kanálu. Bližší podrobnosti provozovatel neuvedl. NBC v současné době provozuje kanály 13th Street a Studio Universal (oba jsou v paketu Premiere) a také se podílí na herním kanálu Giga Digital, kde si drží minoritní podíl.

zdroj: S+K





Reklama




Vybrané články