Quantcast

Organizační změny v ČT

| redakce | tisk

Generální ředitel České televize Jiří Janeček dnes v souladu s usnesením Rady České televize z 21. února 2007 zahájil provádění změn v organizační struktuře České televize. Ty naplno vstoupí v účinnost v pondělí 26. února t. r.

Programové útvary České televize jsou vyčleněny do samostatného ředitelství programu v přímé podřízenosti generálnímu řediteli. Do doby obsazení funkce ředitele programu bude vykonávat vymezené řídící činnosti ředitele programu pověřený zaměstnanec. Významná rozhodnutí, týkající se skladby programu či finančních operací, bude schvalovat generální ředitel ČT.

Dále bude vytvořen úsek finančního ředitele. Dosavadní funkce vrchního ředitele se zrušuje a útvary jím dosud řízené se rozdělí mezi finančního ředitele a ředitele techniky Rudolfa Popa.

Funkci finančního ředitele bude vykonávat František Lambert. Dohodl se s ním na tom dnes generální ředitel ČT.

Zásadní novou skutečností, která toto řešení podpořila, je dopis, který kolega Lambert předal 20. února předsedovi Rady ČT. Výslovně v něm uvádí, že na něj nelze pohlížet jako na příslušníka Lidových milicí,“ zdůrazňuje Jiří Janeček.

Česká televize přesto podá do 10 dnů určovací žalobu, aby byly v celé věci odstraněny veškeré pochybnosti.

Přijaté řešení zohledňuje nepřehlednou legislativní situaci, spojenou zejména s platností nového zákoníku práce. Generální ředitel tento postup považuje za obezřetnější i z hlediska rozpočtu České televize, neboť propuštění pana Lamberta by vyvolalo jiný soudní spor, na jehož základě by, v případě, že by došlo k popření platnosti odvolání a výpovědi, musela Česká televize platit ušlou mzdu.

zdroj: PR ČT





Reklama




Vybrané články