Quantcast

M1 HD začala vysílat v Hello HD

| redakce | tisk

Maďarská veřejnoprávní televize Magyar Televízió (MTV) spustila na satelitu Eurobird 9 (9°E) svůj první program ve vysokém rozlišení - M1 HD. Stanice bude v high-defintion TV vysílat především letní olympijské hry 2008 z čínského Pekingu, které budou zahájeny již za týden. M1 je součástí placené satelitní nabídky Hello HD.

Přenosy z Olympiády, z nich většina bude v HD v přímém přenosu či ze záznamu, bude vysílána na obou kanálech denně od 02:45 hodiny do 17:00 hodin.

Druhý program maďarské veřejnoprávní televize plánuje vysílat také v high-definition TV. Program M2 HD spustí MTV v nekódovaném formátu v kompresi MPEG-4 na družici Hot Bird 8 (13°E). Informace o startu zatím ze strany MTV nebyla potvrzena.

Po skončení olympiády bude MTV zvyšovat produkci a počet vysílaných pořadů v HDTV. Televize bude mít celkem pět HD studií a do poloviny příštího roku hodlá všechny své relace vyrábět ve vysokém rozlišení.

Technické parametry:
satelit: Eurobird 9 (9°E)
kmitočet: 12,034 GHz, pol. V, SR: 27500, FEC: 2/3, DVB-S2/8PSK
SID: 4
VPID: 320
APID: 321 (maďarsky)
kódování: Conax

Hello HD je jednou ze tří placených satelitních sítí, která působí na území Maďarska. Vedle této služby v zemi funguje UPC Direct a také Digi TV. Na podzim letošního roku má odstartovat další satelitní pay-tv T-Sat. Služba se má vysílat ze satelitu Amos 4°W).

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články