Quantcast

Diváci Trojky STV dnes poprvé uviděli monoskop

| redakce | tiskobrázek k článku: Diváci Trojky STV dnes poprvé uviděli monoskop

Diváci Trojky (STV3) dnes poprvé od zahájení vysílání uviděli monoskop. Ten se skládá z barevných pruhů s vertikálně rotujícím textem BRATISLAVA STV3. Trojka je nový sportovní kanál Slovenské televize, který odstartoval se zahájením LOH Peking 2008 - v pátek 8.8.2008 ve 14:00 hodin.

Po dobu olympiády vysílala Trojka po celých 24 hodiny denně olympijský program většinou alternativu k olympijskému obsahu na slovenské Dvojce (STV2). Po skončení her je upraven vysílací čas Trojky. Denně včetně sobot a nedělí zpočátku vysílá od 17:00 hodin do půlnoci. Postupně se vysílací čas třetího programu rozšíří.

Diváci Trojky STV dnes poprvé uviděli monoskop
▲ Diváci Trojky STV dnes poprvé uviděli monoskop

Program Trojka je od počátku dostupný v satelitních službách Digi TV (1°W) a Skylink (23,5°E) a také v kabelových a IPTV sítích. Nechyběl ani v DVB-T experimentech - v Bratislavě a Banské Bystrici se po dobu LOH vysílal v kompresním formátu MPEG-4 z důvodu omezené kapacity pozemního multiplexu. Kvůli Trojce se zbývající programy v síti Towercom vysílaly v horší technické kvalitě. Slovensko se pro řádné digitální pozemní vysílání (DVB-T) již rozhodlo pro nasazení kompresního formátu MPEG-4.

Trojka se bude soustředit na domácí sportovní přenosy, sporty se slovenskými sportovci a také na atraktivní sporty jako jsou přenosy závodů Formule 1, fotbal (Corgoň liga, Premier League), hokej, atletika a mnoho dalších sportů.





Reklama




Vybrané články