Quantcast

ZDF připravuje 3 nové kanály

| redakce | tiskobrázek k článku: ZDF připravuje 3 nové kanály

ZDF, druhý program německé veřejnoprávní televize, se rozhodl bojovat o přízeň televizních diváků s provozovateli komerčních kanálů, které již provozují specializované programy. ZDF hodlá spustit tři nové tématické kanály zaměřené především na mladé diváky.

Podle informací úterního vydání Handelsblatt hodlá ZDF provozovat kulturní kanál se zaměřením na kulturu mládeže s těžištěm na populární hudbu a života mladých. Do trojice připravovaných stanic ZDF patří i rodinný kanál a také zpravodajská stanice. Nové stanice ZDF odstartují ve střednědobém horizontu. Do jejich startu hodlá veřejnoprávní televize investovat okolo 70 milionů euro.

S projekty nových stanic byl již seznámen premiér Severního Porýní-Vestfálska Kurt Beck (SPD), který je zároveň předsedou zemské mediální komise. Vzhledem k tomu, že projekty budou konkurovat komerčním kanálům, bude Markus Schächter, ředitel ZDF, potřebovat podporu spolkových zemí.

Podle dostupných informací nahradí nové stanice stávající tématické kanály ZDF. Již v příštím roce by měl dokumentární kanál ZDF Dokukanal přetransformován na rodinnou stanici. Ve stejném roce ZDF Theaterkanal na kulturní program.





Reklama




Vybrané články