Quantcast

CETel si objednal kapacitu na NSS 12

| redakce | tiskobrázek k článku: CETel si objednal kapacitu na NSS 12

Společnost CETel si u SES NEW SKIES objednala transpondérovou kapacitu na satelitu NSS 12 pro rychle rostoucí požadavky trhů na Středním východě a v Africe. Kapacitu využije pro VSAT služby a korporační sítě. CETel oficiálně podepsal kontrakt na celý jeden Ku pásmový transpondér na veletrhu IBC 2008 v nizozemském Amsterodamu. Satelit NSS 12 je naplánován na druhou polovinu roku 2009 na pozici 57°E, kde nahradí stávající družici NSS 703.

CETel je jedním z předních providerů satelitních služeb na Středním východě, Africe a Evropě. V současné době již provozuje služby na družici NSS 703 s anténou o průměru 7,6 metrů. CETel nabízí dedikované VSAT služby pro korporační a vládní sítě, GSM služby a řadu dalších. Teleport společnosti je umístěn v Německu.

"NSS 12 bude nabízet vysoké pokrytí regionu Středního východu," řekl generální ředitel společnosti CETel Guido Neumann a dodává. "Dodatečná Ku pásmová kapacita na novém satelitu nám umožní rozšířit naše služby a získat nové zákazníky."

NSS 12 bude novým výkonným satelitem NSS 12, který zhotoví a dodá společnost Space Systems/Loral. V komerčním provozu bude satelit během příštího roku a nahradí starší družici NSS 703 na pozici 57°E. Satelit bude mít 40 transpondérů v C pásmu a 48 v Ku pásmu.





Reklama




Vybrané články