Quantcast

Ruská platforma Trikolor má 3 mil. abonentů

| redakce | tiskobrázek k článku: Ruská platforma Trikolor má 3 mil. abonentů

21. října 2008 v 18:35 hodin moskevského času evidovala ruská satelitní platforma Trikolor TV, která je vysílaná ze satelitu Eutelsat W4 (36°E), již tří miliontého klienta. Trikolor TV má tedy dvojnásobný důvod k oslavě - vedle překročení významné hranice počtu klientů oslavuje tři roky od zahájení provozu.

V lednu letošního roku paket Trikolor TV oslavil první významnou hranici počtu klientů - začátkem roku dosáhla 1 milionu zákazníků. Během několika dalších měsíců ztrojnásobila počet svých zákazníků. Každý den si službu aktivuje více než 7 tisíc zájemců.

Trikolor TV má dvě satelitní platformy - jednu pojmenovanou Trikolor TV Centr pro evropskou část ruské federace (36°E) a Trikolor TV Sibir pro Sibiř a části Ruska za Uralem (56°E).

Trikolor TV je co do počtu zákazníků největší satelitní službou v Rusku a také ve východní Evropě. Má více klientů než nejúspěšnější polská platforma Cyfrowy Polsat a multiregionální služba Digi TV. Pro srovnání španělská Digital+ má více než 2 miliony předplatitelů, Trikolor TV o 1 milion více.

Podle průzkumu firmy IKS-Consulting každý osmý občan Ruska, který má placenou televizi (včetně kabelových, satelitních a IPTV sítí), upřednostňuje službu Trikolor TV, která má v zemi konkurenci v NTV Plus a TV Viva (dříve Orion Express).

Pravidelné vysílání služby Trikolor TV bylo zahájeno na satelitu Eutelsat W4 (36°E) dne 12. listopadu 2005. Paket používá systém podmíněného přístupu DRE-Crypt.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články