Quantcast

Řecký paket ERT Digital testuje na 39E

| redakce | tiskobrázek k článku: Řecký paket ERT Digital testuje na 39E

Na řeckém satelitu Hellas Sat 2 (39°E) se objevily technické testy nové platformy ERT Digital. Družicový signál je určen jako distribuční platforma pro zemské digitální vysílání (DVB-T) v Řecku.

Paket ERT Digital se vysílá na družici Hellas Sat 2 (39°E), na kmitočtu 11,003 GHz, polarizace vertikální, SR 13500, FEC 2/3, DVB-S v kompresním formátu MPEG-2. V rámci multiplexu se vysílají programy Cine+, Sport+ Info, Prisma+ a kyperský kanál RIK. Vzhledem k tomu, že satelitní signál ERT Digital není určen pro individuální příjem, je zakódován systémem BISS.

Prisma+ vysílá informační a zábavní pořady. Stanice Cine+ vysílá kulturní pořady, filmy a dokumenty. Na stanici Sport Plus najde divák sportovní přenosy.

Platforma ERT Digital v současné době prochází etapou testovací. Dne 1. listopadu 2008 bude zahájeno pravidelné vysílání a zřejmě také i pravidelná distribuce programů na 39°E. Informuje o tom řecký portál Satleo.

Satelit Hellas Sat 2 zatím využívaly jen řecké FTA programy pro DTH příjem, ukrajinská Ukrkosmos a dále provozovatelé placeného vysílání Bulsatcom (Bulharsko) a Dolce (Rumunsko).

zdroj: infosat





Reklama




Vybrané články