Quantcast

Průzkum UPC: nejoblíbenějším sportovním moderátorem je Robert Záruba

| redakce | tisk

Nejoblíbenějším moderátorem televizních sportovních relací v roce 2008 se stal Robert Záruba z České televize. Na druhém místě pak skončil Jaromír Bosák opět z České televize. Pozice třetího nejoblíbenějšího moderátora patří Pavlovi Poulíčkovi z TV Nova.

Vyplývá to z předvánočního průzkumu chování televizních diváků, který v České republice a v dalších dvanácti zemích a na vzorku 5773 respondentů uspořádala společnost UPC, vedoucí evropský provozovatel analogových, digitálních a digitálních satelitních televizních služeb a internetových a telefonních služeb. V České republice působí UPC prostřednictvím své dceřiné společnosti UPC Česká republika, a. s.

V otevřené otázce „Kdo je v roce 2008 váš oblíbený sportovní televizní moderátor," vypsalo 17 % diváků jméno Roberta Záruby. Na druhém místě se s 12 % umístil Jaromír Bosák. Pavel Poulíček na třetím místě získal 11,2 %. Výraznější procento hlasů získali ještě Petr Vichnar (6,7 %), Vojtěch Bernatský (3,2 %) a Václav Tittelbach (2,7 %). Diváci kromě těchto jmen vypsali ještě jména dalších devatenácti moderátorů, kteří dohromady získali celkem 7 %. Jiná jména než jména sportovních moderátorů napsalo 1,2 % diváků a jako oblíbené uvedlo všechny moderátory 0,6 % dotazovaných. Velmi překvapující je ovšem zjištění, že 38,4% dotazovaných nemá své oblíbené moderátory, popřípadě není schopno vybavit si jejich jména a že nemalá část z nich sport vůbec nesleduje.

zdroj: UPC ČR





Reklama




Vybrané články