Quantcast

TV Barrandov HD zřejmě již brzy v DVB-T síti CDG

| Martin Vyleťal | tiskobrázek k článku: TV Barrandov HD zřejmě již brzy v DVB-T síti CDG

Nová česká plnoformátová stanice TV Barrandov se ve verzi ve vysokém rozlišení TV Barrandov HD zřejmě již brzy objeví v digitální terestrické síti 3 společnosti Czech Digital Group (CDG). Vyplývá to z neoficiálních informací, které má server parabola.cz k dispozici.

TV Barrandov HD se tak vůbec poprvé objeví v rámci nastupujícího zemského digitálního vysílání. Program bude šířen jen prostřednictvím vysílačů Strahov, Ládví a Zelený pruh v Praze na K46. Bude to další důvod, proč mít nadále zajištěn příjem této sítě i z tohoto kanálu. Od poloviny prosince loňského roku vysílá DVB-T paket Czech Digital Group pro Prahu a okolí na K59 z vysílačů Praha - Žižkov a Praha - Cukrák, kde jsou stanice Óčko, Z1, Public TV, Rádio Proglas. Stejné stanice jsou i na K46 a navíc je zde i křesťanská televize Noe.

Kanál TV Barrandov HD doposud vysílá zatím jen v IPTV platformách v České republice a přináší stejný program jako SD verze této stanice. HD verze Barrandova bude vysílána v kompresním formátu MPEG-4, takže pro příjem bude nutný terestrický HD set top box.

TV Barrandov odstartovala 11. ledna letošního roku krátce po 11. hodině dopoledne.





Reklama




Vybrané články