Quantcast

Slovenská AZTV se objeví na satelitu Thor 3

| Tisk

Na skandinávském satelitu Thor 3 se objeví další slovenská regionální televize - AZTV. Provozovatel stanice banskobystrická společnost AZTV Group s.r.o. na posledním zasedání slovenské Rady pro vysílání a retransmisi (obdoba české RRTV) získala licenci na televizní vysílání.

"Rada rozhodla o udělené licence této společnosti, na základě které bude společnost šířit svoji programovou službu prostřednictvím satelitu, prostřednictvím technologie MMDS a prostřednictvím KDS a to na základě smluv o spolupráci se společnostmi SATRO, s.r.o., Bratislava, prostřednictvím KDS společnosti UPC Slovensko, s.r.o., Bratislava, prostřednictvím KDS společnosti DIGI SLOVAKIA, s.r.o., Bratislava, prostřednictvím MMDS společnosti SATRO, s.r.o., Bratislava, prostřednictvím MMDS společnosti UPC Slovensko, s.r.o., Bratislava, satelitně prostřednictvím společnosti TELENOR Slovakia, spol. s r.o., Bratislava a prostřednictvím mobilní sítě společnosti ORANGE SLOVENSKO, a.s.", popisuje serveru parabola.cz Tomáš Kubala z RVR.

"Vysílání je územně vymezené dosahem vysílačů MMDS a KDS jednotlivých společností, v případě satelitního šíření jde o satelit THOR III., provozovatelem kterého je společnost TELENOR SLOVAKIA, spol. s r.o. pro územní rozsah SR a střední Europy", dodal Tomáš Kubala.



AZTV vysílá 24 hodiny denně, 7 dní v týdnu. Každý den se v 17:00 hodin v premiéře vysílá 60 minut programu, který se pak 23 krát opakuje, tj. do následujícího dne. Ve vysílání AzTV nechybí zpravodajství v rozsahu 10 minut se zpravodajstvím z regionů Bánská Bystrica, Zvolen Detva Sliač, okolní obce a také informace Banskobystrického samosprávního kraje. V hodinovém programu se objevuje i publicistika, rozhovory a reportáže.

Přes satelit Thor 3, který je umístěn na pozici 0,8 západní délky se vysílají i další menší slovenské privátní kanály - Nautik TV, Moooby TV, regionální Patriot TV a košické Rádio Kiss. Všechny tyto programy se vysílají na kmitočtu 12,399 GHz, polarizace horizontální, SR 28000, FEC 7/8. V paketu jsou ještě další stanice - čínská CCTV-9 ( FTA) a dánská Toto TV (CA Conax). Na blízké pozici (1° záp. délky) vysílá mj. pro český a slovenský trh placená televize Digi TV. Zákazníci této služby si manuálním vyhledáním těchto programů mohou rozšířit příjem o další slovenské nekódované stanice.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články