Quantcast

Změny v UPC Direct

| Tisk

V Polsku došlo 1.3.2002 k významné fúzi dvou největších digitálních platforem Cyfra+ s Wizja TV. Nová programová nabídka pod názvem Nowa Cyfra+ byla vysílána jak pro abonenty Cyfra+ (Seca/Mediaguard, satelity Hot Bird 13E), tak i pro diváky bývalé Wizji TV (CryptoWorks, satelity Astra 19.2E).

Jako domácí satelit si provozovatel paketu Nowa Cyfra+ zvolil komplex družic Eutelsat - Hot Bird na pozici 13E. Po přechodnou dobu byla tedy již přes oba zmíněné satelitní systémy vysílána stejná nabídka pro polské abonenty.

Den 25.7.2002 byl stanoven jako posledním dnem vysílání programů Nowa Cyfra+ na satelitech Astra 19.2E. Dnes byla odpojena většina polských programů na Astře. Některé z nich ještě přechodně na transpondérech UPC dále vysílají.

logo UPC DirectV souvislosti s odchodem polských programů, které sdílely transpondéry s polskými, slovenskými a maďarskými programy, došlo na všech čtyřech transpondérech ke změnám ve vysílaných programech. Transp. 73 (kmit. 11,875/H), jak jsme již několikrát v minulosti uvedli, musí UPC vrátit společnosti Canal+ a proto vysílané programy na tomto kmitočtu se stěhují na některý ze třech zbývajících kmitočtů UPC.

Nové uspořádání a kvalita obrazu
Velkým zklamáním pro abonenty UPC Direct může být očekávaná zlepšená kvalita obrazu u všech programů UPC Direct. Podle našeho krátkodobého sledování nového uspořádání programů na transpondérech UPC by se dalo říci, že vysílaná kvalita obrazu se ještě zhoršila. Nejviditelnější zhoršení obrazu bylo zpozorováno na prémiovém filmovém kanále HBO. Doufejme, že je to jen přechodný efekt při úpravě vysílaných programů na transpondérech UPC.

  11,875 GHz/hor.
SR 27500, FEC 3/4
TV PULS
MTV POLSKA
EXTREME SPORTS
HBO CZECHIA
MTV EUROPE
SPEKTRUM INTER. - TEST
VIASAT3 - TEST
M2 - TEST
  11,992 GHz/hor.
SR 27500, FEC 3/4
EUROSPORT
AVANTE
ATV
M2
EXTREME SPORTS
PRIVATE GOLD
MTV EUROPE
SPEKTRUM INTER.
DISCOVERY CH. CZECHIA
HALLMARK CZECHIA
INFO CARD
  12,304 GHz/hor.
SR 27500, FEC 3/4
VIASAT3
HALLMARK
TCM / CARTOON NET. PL
FOX KIDS
HBO CZECHIA
MTV CLASSIC
MTV POLSKA
EUROSPORT NEWS
DUNA TV
SPORT1 HUNG
ANIMAL PLANET POLSKA
ANIMAL PLANET CE
  12,384 GHz/hor.


SR 27500, FEC 3/4
HBO HUNGARY
CLUB
DISCOVERY CH.
NATIONAL GEOGR.
FILMMÚZEUM
FOX KIDS CE
TA3
REALITY TV
TCM/ CARTOON NETWORK CE


Aktuální setting pro přijímače Humax je ke stažení v sekci Software

Parabola.cz





Reklama




Vybrané články