Quantcast

Prima ZOOM - programové tipy na první týden vysílání

| Tisk

logo Představujeme zajímavé tipy prvního týdne vysílání (pátek 1. 2. – čtvrtek 7. 2.) tohoto originálního dokumentárního kanálu. Programová skladba televizního kanálu Prima ZOOM nabídne dokumentární skvosty především z produkce BBC, National Geographic či Discovery, ale i jiné, které v takové koncentraci nikde jinde nenajdete. Spousta dokumentů bude divákům představena v české televizní premiéře.

Vysílání odstartuje již v pátek 1. února ve 20.00 hod.

Prima ZOOM přináší ty nejlepší dokumenty v sedmi základních tematických blocích: Úžasné oceány; Zázraky říše zvířat; Tajemství Země a vesmíru (včetně oblíbeného tématu Dinosauři); Největší katastrofy; Po stopách historie; Fascinující příroda; Zaostřeno na války. Informovala dnes o tom FTV Prima.

1. 2. 20.00 – Mořští velikáni
Věděli jste, že se mořští velikáni dožívají tak úctyhodného věku? Unikátní série BBC, která sleduje velryby a delfíny a odhaluje dosud nepoznané aspekty jejich života. V prvním díle se seznámíme zejména s velrybami, které patří k největším tvorům, jací kdy na naší planetě žili. Setkáme se s arktickými velrybami, jež se dožívají dvou set let. Hlavní devizou pořadu jsou unikátní a doslova dechberoucí podmořské záběry.

2. 2. 21.00 – Sloni na útěku
Sloni na útěku vás dojmou. Ve vulkanickém kráteru Ngorongoro ve stínu Kilimandžára žijí sloni v ideální harmonii – vzorně se starají o své potomky a dožívají se požehnaného věku. O pár set kilometrů dál, v rezervaci Selous, je pronásleduje nejstrašnější predátor – člověk. Dojemný dokument popisuje emocionální traumata, jaká na těchto vznešených stvořeních zanechává styk s člověkem.

3. 2. 20.00 – Vláda dinosaurů
Mánie dinosaurů neustává, proto v naší nabídce nesmí toto téma chybět. Svět dinosaurů byl ještě mnohem barvitější a zvláštnější, než jsme si dosud dokázali představit. Seriál kombinuje nejnovější poznatky předních paleontologů s pokročilou počítačovou animací a dává nám nahlédnout do života dinosaurů ve strhujícím „hollywoodském“ stylu. První díl se zaměřuje na vliv evoluce, která dala vzniknout miniaturním eoraptorům i barevnému gigantoraptorovi, který vypadá jako obří krocan.

4. 2. 20.00 – Superbouře Sandy
Destruktivní síla přírody vždy uchvacovala. Loňská superbouře si vyžádala 150 životů a způsobila škody za miliardy dolarů. V dokumentu uvidíte jedinečné a strhující záběry zuřící katastrofy i zkázy, kterou za sebou zanechala. Tým meteorologů navíc přibližuje divákům „anatomii superbouře“ a snaží se zodpovědět otázku, zda máme v budoucnu čekat další, možná ještě horší příbuzné ničivé Sandy.


obrázek

Foto k pořadu: Superbouře Sandy

5. 2. 22.00 – Vzestup a pád impéria: Řím
Všechny cesty vedou do Říma, proto sérii největších impérií zahajujeme právě zde. Postupně představíme čtyři velké civilizace starověku (Egypt, Perská říše, Řím, Kartágo), které ale nakonec dospěly k zániku. Proč? A dal se jejich konec odvrátit? Tým historiků, ale také psychologů či lékařů se snaží najít odpovědi, zároveň si pokládá otázky typu „co by, kdyby“ a ukazuje, jak někdy jediné rozhodnutí ve zlomku sekundy ovlivnilo celý chod dějin. Úchvatné okamžiky a díla minulosti před divákem vyvstávají také v počítačových rekonstrukcích.


obrázek

Foto k pořadu: Vzestup a pád impéria: Řím



6. 2. 21.00 – Nemocnice pro koaly
Koala – zvláštní vačnatec, který zaujme každého. Australská filmařka Susan Kelly strávila tři roky dokumentováním života v „koalí nemocnici“ se čtyřicetiletou tradicí, kde se odhodlaní dobrovolníci snaží vrátit do života nemocné či zraněné koaly. Výsledkem je jedinečný pohled na vztah člověka a tohoto roztomilého zvířete, momenty úsměvné i dojemné.

7. 2. 20.00 – Hitlerovi válečníci
Hitler vždy fascinoval a ti, kteří ho obklopovali, jakbysmet. Rommel, Keitel, Paulus, Udet, Canaris, Manstein – to je šestice Hitlerových generálů, na něž se zaměřuje oceňovaný dokument z dílny Guida Knoppa, proslulého experta na problematiku Třetí říše. Každý z Hitlerových válečníků představoval odlišný typ osobnosti, každý se se zločinným režimem zapletl jinak. V prvním díle je představen Wilhelm Keitel – polní maršál a náčelník Hitlerova generálního štábu, úslužně plnící Führerovy příkazy.

www.prima-zoom.cz – je zcela nový on-line magazín! Přináší nejen základní informace, ale také umožní zhlédnout většinu z nejzdařilejších dokumentů, které Prima ZOOM přináší. Ale nabízí také spoustu zajímavých článků vztahujících se nejen k jednotlivým dokumentům. Rozmanitá témata dále rozvíjí a přináší nové poznatky, které naleznete pouze zde!

redakce





Reklama




Vybrané články