Quantcast

Přechod na DVB-T2 pokračuje v severních Čechách

| Tisk

logo Přechod na druhou generaci pozemního vysílání označovanou DVB-T2 bude nyní pokračovat v severní části České republiky. Dne 30. ledna 2020 bude na vysílačích Ústí nad Labem - Buková hora a Chomutov - Jedlák vypnut veřejnoprávní DVB-T multiplex 1.

K vypnutí DVB-T multiplexu 1 z vysílačů Ústí nad Labem - Buková hora a Chomutov - Jedlák dojde ve čtvrtek 30.1.2020 ve 23:59 hodin na K33.

Změna se tentokrát bude týkat i diváků, kteří již přijímají veřejnoprávní multiplex v novém standardu DVB-T2 v rámci přechodové sítě 11 (PS11) na K50, protože i tato síť bude vypnuta.

Finální veřejnoprávní DVB-T2 multiplex 21 se bude vysílat na K33, tedy na stejném, který se nyní používá pro původní DVB-T multiplex 1. Pro sledování programů České televize již bude postačovat jen pouhé nové vyhledávání programů bez nutnosti úpravy anténního systému (Dodatečné úpravy budou zřejmě nutné s ohledem na skutečnost, že K50 patří do 700 MHz pásma, které bude sloužit pro rychlý mobilní internet páté generace 5G).



Vysílač Buková hora pokrývá rozsáhlé území a to nejenom severní Čechy ale také a střední Čechy a také severní část hlavní města. Přeladění a změny v příjmu se tak dotknou mnohem více diváků pozemního vysílání.

Vysílání komerčních programů bude v původním DVB-T pokračovat až do druhé poloviny března v případě programů TV Nova, Nova Cinema, TV Prima, Prima COOL a TV Barrandov, respektive ve druhé polovině dubna v případě dalších komerčních programů.

redakce





Reklama




Vybrané články