Quantcast

SledovaniTV: Změna v přetáčení reklam na stanicích TV Prima

| Tisk | komentáře

Operátor OTT platformy SledovaniTV přichází se změnou v přetáčení reklam na programech společnosti FTV Prima. Nově nebude běžný reklamní blok, ale bude nahrazen personalizovanou reklamou, podobně jakou mohou vidět třeba na videoportálu YouTube.

Jaké změny mohou zákazníci očekávat?

* Reklamní blok bude obsahovat méně reklam ve srovnání s tradičním omezením přetáčení
* Po skončení 60 sekundového okna se ve zpětném přehrávání přehraje vložená reklama.
* Text "Můžete volně přetáčet" se mění na "Následuje reklama".
* Provozovatel televizní služby zároveň upozorňuje, že může nastat situace, že v reklamním bloku nebudou vložené žádné reklamy. V takovém případě se blok automaticky přeskočí.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Časová osa přehrávaného pořadu z archívu - modře samotný titul, žluté části jsou reklamní bloky (foto: záběr z vysílání SledovaniTV)

Co je třeba vědět - přetáčení pořadů v archívu na programech TV Prima

Televizní skupina Prima přistoupila ke změně obchodní politiky. Od 1.6.2022 není možné přetáčet reklamy na programech skupiny Prima u provozovatelů internetových televizních platforem (IPTV a OTT služeb). Provozovatel Primy nabídl operátorům službu Prima bez reklam alternativně možné přetáčení reklamy po X minutách. U některých operátorů je na programech Primy přetáčení vpřed zcela zablokované. Jiní nabízejí zákazníkům placenou doplňkovou službu, která umožňuje přetočit veškeré reklamy na stanicích Prima. Řada operátorů nabízí svým zákazníkům přetáčení reklamy po X minutách.

Reklama je často jediným zdrojem příjmu provozovatelů komerčních stanic. Proto se Prima rozhodla reagovat na rostoucí popularitu OTT/IPTV platforem a přetáčení reklam s operátory smluvně ošetřila.



TV Prima je v současnosti jediným vysílatelem, který řeší s televizními operátory přetáčení reklam. V minulosti probíhaly testy zákazu přetáčení reklam i na stanicích TV Nova. Ta zatím žádné omezení nezavedla.

Je nutné zdůraznit, že omezení přetáčení reklam na stanicích TV Prima se týká jen IPTV a OTT platforem. V pozemním a satelitním vysílání je možné přetáčet reklamy bez omezení. Ovšem s podmínkou, že si divák daný pořad nahraje na svoje paměťové médium.

redakce

komentáře čtenářů




Reklama




Vybrané články