Quantcast

Nova Sport 5: Rozdílný program pro Česko a Slovensko

| Tisk | komentáře

Pátý sportovní kanál pod značkou Nova Sport přišel na konci minulého týdne z technického pohledu jednou významnou novinkou - program se mírně liší v České republice a na Slovensku.

Všechny stanice Nova Sport působí na území České republiky a Slovenska. Provozovatel na nich vysílá obsah, který získal pro obě země bývalé federace. Nákup vysílacích práv na sportovní přenosy je stále složitější a proto došlo k mimořádné události - provozovatel získal práva na rugbyový turnaj Investec Champion Cup jen pro Česko.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Nova Sport - nekonečný svět sportu (foto: TV Nova)

Situaci vysílatel vyřešil následovně: pro český trh funguje Nova Sport 5 CZ a pro slovenský Nova Sport 5 SK. V době přímých přenosů a záznamů z rugbyového turnaje, které běží na českém feedu programu se na slovenském vysílají jiné přenosy. Například dnes večer záznamy utkání francouzské fotbalové ligy Ligue 1 a následovaný konferenčním přenosem z německé fotbalové Bundesligy.



Program Nova Sport 5 odstartoval spolu se šestým sportovním kanálem Novy, Nova Sport 6, ve čtvrtek 29. února 2024. Pětka se soustředí na závody Formule 1, Formule 2, Formule 3, F1 Academy a Porsche Supercupu. Šestý program je věnován závodům MotoGP. Vedle těchto klíčových obsahů obou stanic nabízejí i přímé přenosy a záznamy fotbalových zápasů z prestižních lig.

Stanice Nova Sport 5 je součástí nabídky satelitní (DTH) a internetové (OTT) platformy Skylink. Oba programy nabízejí zatím jen televizní služby O2 TV (IPTV, OTT) a Telly (OTT, DTH). S dalšími operátory probíhají intenzivní vyjednávání ohledně zařazení programů do jejich programové nabídky. Zatím není jasné, zda a případně kdy se objeví v programovém rastru dalších velkých televizních operátorů. Jednání jsou náročná.

redakce

komentáře čtenářů




Reklama




Vybrané články