Quantcast

Distribuci Prima COOL SK a Prima LOVE SK zajistí Skylink

| Tisk | komentáře

Nové televizní stanice české mediální skupiny FTV Prima pro slovenský trh - Prima COOL SK a Prima LOVE SK - budou přes satelit šířeny z kapacit společnosti M7 Group, provozovatele televizní platformy Skylink.

Lucemburská společnost M7 Group, člen skupiny CANAL+, se dohodl na satelitní distribuci stanic Prima COOL SK a Prima LOVE SK na slovenském trhu.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Logo společnosti M7 Group

První ze dvou nových projektů českého vysílatele, Prima COOL SK, startuje již dnes 27. května 2024. Stanice přinese původní komediální seriály, zábavní show a cestopisné magazíny zaměřené především na mladší diváky a mužskou populaci. Prima LOVE SK, která odstartuje v závěru letošního roku, naopak programem cílí na ženské publikum.

Společnost M7 Platform Services poskytne společnosti FTV Prima kompletní technické řešení pro zabezpečení distribuce obou programů operátorům na Slovensku.

FTV Prima působí na Slovensku od roku 2017, kdy spustila program Prima PLUS (dnes přejmenovaný na Prima SK). O tři roky později nabídku pro slovenské diváky rozšířila o zpravodajský a informační program CNN Prima NEWS. Česká televizní skupina Prima má dlouhodobé partnerství na distribuci kanálů na českém trhu.

technické parametry:


satelit: Astra (23,5°E)
frekvence: 11,973 GHz
polarizace: vertikální
SR: 29900
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

Prima COOL SK.


service ID: 14117
video PID: 1710 (MPEG-4/HD)
audio PID: 1720 (MPEG, česky), 1721 (AC3, česky), 1722 (MPEG, česky)
CA systémy: Irdeto (CAID 0624, 0653), Conax (CAID 0B02), Viaccess (CAID 0500, provider id 051910), Nagra MA (CAID 181D)

Michal Stárek, senior manažer distribuce skupiny Prima, říká: „Jsme velmi nadšeni ze satelitního startu nových slovenských kanálů Primy prostřednictvím M7. Se Skylinkem jako klíčovým poskytovatelem televizního vysílání na Slovensku nám tato dohoda umožňuje maximalizovat náš dosah mezi slovenskými televizními domácnostmi. Navíc nám zajišťuje bezpečné a spolehlivé doručování programů Prima COOL a Prima Love slovenským operátorům třetích stran. “

Bill Wijdeveld, viceprezident pro služby obsahu platformy ve společnosti M7 Group, k tomu říká: „Již řadu let je Prima Group klíčovým partnerem M7 na českém a slovenském trhu. Jsme proto velmi potěšeni touto novou smlouvou a děkujeme společnosti Prima Group za důvěru ve schopnosti týmu M7 Platform Services. Těšíme se na plodné pokračování našeho partnerství.“

redakce

komentáře čtenářů




Reklama




Vybrané články