Quantcast

Eurosport 2 Bundesliga odstartoval. Pro DTH u nás zatím není

| Martin Vyleťal | tisk

Dnes ráno zahájil pro vybrané země Evropy vysílání nový programový feed sportovního kanálu Eurosport 2 pod názvem Eurosport 2 Bundesliga. Kompletní program je pokryt českým komentářem, který byl od 1.8. do 4.8.2009 přechodně nabízen u mezinárodní verze Eurosport 2.

Nová programová mutace přináší atraktivnější obsah - týdně vysílá 5 zápasů z německé fotbalové Bundesligy, magazíny Bundesligy + sestřihy nejlepších momentů ze všech utkání.

Nový kanál má zatím omezenou technickou dostupnost pro diváky. Ve většině sítí je zatím šířena původní mezinárodní verze Eurosport 2 v angličtině. To platí i pro satelitní DTH platformy UPC Direct a Digi TV. Pro operátory služeb nejde jen o přepojení na jinou verzi. Musí se dohodnout s vlastníkem kanálu na podmínkách šíření. Poplatky za jednoho abonenta jsou vyšší než u původní mezinárodní verze.

Eurosport 2 Bundesliga začal paralelně s SD verzí vysílat i ve vysokém rozlišení (HDTV). Jako první mohou nový program (v SD i HD) přijímat abonenti polské platformy N (13°E).





Reklama




Vybrané články