Quantcast

UPC Direct opět testuje na satelitu Thor 3

| Martin Vyleťal | tiskobrázek k článku: UPC Direct opět testuje na satelitu Thor 3

Na skandinávském telekomunikačním satelitu Thor 3 (0,8°W) satelitního operátora Telenor Satellite Broadcasting (TSBc) se po čase opět objevily technické testy středoevropské satelitní pay-tv platformy UPC Direct.

Pro technické testy je využíván transpondér číslo 1 na satelitu Thor 3, na kmitočtu 11,727 GHz, polarizace vertikální, SR 28000, FEC 7/8, DVB-S. V paketu jsou vysílány programy Nova, Sport, Animal Planet, Discovery Channel, JimJam, Disney Channel, Nat Geo Channel, HBO Comedy, Hallmark Channel, Hustler TV, Zone Reality a Extreme Sports Channel. Vše je v kódu Nagravision 3 a CryptoWorks. Programy JimJam, Hustler TV, Zone Reality a Extreme Sports Channel jsou také v kódu Mediaguard 2 a Irdeto 2 pro potřeby Canal Digitaal, TV Vlaanderen a TeleSat. Jedná se o identický obsah, který je šířen na satelitu Astra (19,2°E), na freq. 12,304 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4 s výjimkou EPG, které na satelitu Thor 3 není (zatím?) přenášeno.

Přístupová karta UPC Direct otevře programy platformy i na satelitu Thor 3.

UPC Direct na satelitu Thor 3 zatím testuje a vysílání zde může být opět kdykoliv zastaveno. Podobné technické testy platformy na 0,8°W probíhaly na jaře loňského roku. Přesuny na pozici 0,8°W/1°W začnou až na jaře příštího roku.

Připomeňme, že UPC Direct bude využívat celkem 7 transpondérů na satelitech Thor 5 a Thor 6. Druhý ze zmíněných satelitů nahradí během několika týdnů Thor 3, který je již na konci své očekávané životnosti.





Reklama




Vybrané články