Quantcast

Skylink nainstaloval systém Irdeto a čeká na karty

| Martin Vyleťal | tisk

Provozovatel satelitní platformy Skylink nainstaloval v minulém týdnu systém podmíněného přístupu Irdeto. Zároveň provedl první technické testy. Systém Irdeto začne platforma používat paralelně se stávajícím kódovacím systémem CryptoWorks.

Provozovatel satelitní služby ale zatím nemá přístupové karty. "Dorazit by měly tento týden", říká serveru parabola.cz Jaromír Glisník, výkonný ředitel společnosti TradeTec, která satelitní nabídku Skylink spoluprovozuje. Půjde o první stovku testovacích karet Irdeto vyrobených v laboratoři.

První programy provozovatele kódované i systémem Irdeto budou v příštím týdnu. "Počítám, že systém připojíme alespoň k jednomu transpondéru během příštího týdne", říká Jaromír Glisník za Skylink. "Pak se pustíme do testování přijímačů, systémové integrace s naším účtovacím systémem atd.", popisuje další kroky, které čekají provozovatele platformy.

Pro kódovací systém CryptoWorks bude jeho vlastník Irdeto zajišťovat technickou podporu jen do roku 2012. Migrační ICE karty Irdeto (Irdeto CryptoWorks Embedded) budou pracovat v dekodérech CryptoWorks, tak i Irdeto. Pro stávající zákazníky se nic nemění.

ICE karty Irdeta začala na konci září rozesílat svým zákazníkům a obchodníkům také rakouská veřejnoprávní ORF. Dekódovací karty ORF jsou určené pro příjem rakouské televize ORF a také komerčních programů ATV, Austria 9 a Puls 4 ze satelitů Astra, 19,2°E.





Reklama




Vybrané články