Quantcast

Fotbalové Euro 2012 bude na ARD a ZDF

| redakce | tisk

Fotbalový šampionát Euro 2012 budou vysílat německé veřejnoprávní kanály ARD a ZDF. Podle informací německé tiskové agentury dpa prodloužila Evropská fotbalová unie UEFA smlouvu o tři roky. Oba programy budou moci odvysílat všech 31 utkání z Polska a Ukrajiny, které budou šampionát spoluprovozovat.

Smlouva mezi ARD, ZDF a UEFA ještě nebyla podepsána. Potvrdili to zástupci ARD a ZDF. Vše je ale na dobré cestě a řeší se jen právní detaily - možnosti vysílání na internetu atp.

Poslední fotbalový šampionát, který se konal v roce 2008 sledovalo 28,05 milionu diváků v Německu.

Cena vysílacích práv by měla být stejná jako na šampionát v roce 2008 v Rakousku a Švýcarsku. Tehdy televize za něj zaplatily asi 115 milionů euro.

Práva na fotbalové ME 2008 nabízela společnost Sportfive. Práva na další šampionát v roce 2012 opět prodává přímo UEFA. V září se dohodla na prodeji práv s EBU (European Broadcasting Union), která zahrnuje 36 zemí vyjma Německa, Velké Británie, Španělska, Itálie a Francie. V těchto zemích budou podepsány individuální smlouvy. Cílem je získat z prodeje práv co nejvíce finančních prostředků.

zdroj: DF





Reklama




Vybrané články