Quantcast

HBO HD od 1.4. v nabídce paketu Skylink

| Martin Vyleťal | tiskobrázek k článku: HBO HD od 1.4. v nabídce paketu Skylink

TradeTec a Towercom, provozovatelé satelitní platformy Skylink, připravují jarní rozšíření programové nabídky o další placené kanály. Vedle návratu dětského kanálu bebe TV tentokrát ve standardním rozlišení se paket Skylink k 1.4.2010 rozšíří o jednu stanici ve vysokém rozlišení (HDTV) - HBO HD.

Prémiový filmový kanál HBO je v současné době na kartách Skylink nabízen pouze ve standardním rozlišení. Skylink proto vyhoví narůstající poptávce zákazníků a nabídne jim HBO HD, který vysílá stejný obsah jako SD verze HBO ale liší se obrazovou kvalitou - filmy vysílá v nativním HD formátu 1080i, starší pořady přepočítává z SD signálu.

HBO HD je v současné době to nejlepší, co je pro filmové fanoušky v češtině k dispozici. Většinu vysílacího času HBO tvoří atraktivní filmy, dále dokumentární filmy vlastní tvorby a koncerty.

HD nabídka Skylinku v současné době obsahuje osm programů (ČT HD, Nova HD, Discovery HD Showcase, History HD, Eurosport HD, Nova Sport, Brava HDTV a Filmbox HD) - z toho šest placených a jediný filmový kanál - Filmbox HD. Ten vysílá výhradně filmy v nativním HD a program je odlišný od své SD mutace.

technické parametry HBO HD (od 1.4.):

Astra 1G (23,5°E), freq. 12,110 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 9/10, DVB-S2/QPSK





Reklama




Vybrané články