Quantcast

Dubai Sports HD začal v nativním HD vysílat i Bundesligu

| redakce | tisk

Sportovní kanál s nativním HD obsahem Dubai Sports HD, kanál ze Spojených Arabských Emirátů (SAE), začal divákům v regionu Střední Východ nabízet atraktivní sportovní obsah - německou fotbalovou Bundesligu. Program lze ale přijímat i ve střední Evropě, čímž silně konkuruje místním placeným sportovním HD kanálům.

Po Al Kass HD je Dubai Sports HD v pořadí druhým volně vysílaným sportovním kanálem na satelitu Badr 4 (pozice 26 stupňů východně). Počet kanálů v HD kvalitě na pozici 26°E má postupně růst. Usiluje o to satelitní operátor Arabsat pro kterého je HDTV dalším motorem jeho růstu.

technické parametry:

• Badr 4 (26°E), freq. 12,169 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/MPEG-4; pro příjem je nutná parabola od průměru 90 cm

Dubai Sports HD se zaměřuje výhradně na nativní HD obsah - žádné pořady z SD nekonvertuje. Díky tomu se k divákům dostává sport v nejvyšší možné technické kvalitě. Televizní kanál odvysílal například tenisový turnaj žen, který se konal ve SAE. Dubai Sports HD nevysílá proto 24 hodiny denně. Divák zde mimo přímé přenosy najde jen test kartu.

V zemích arabského světa se ještě v HD kvalitě vysílá ještě jeden sportovní kanál - katarská televize Al Jazeera Sports HD. Tento program je šířen prostřednictvím konkurenčního satelitního systému Atlantic Bird 4A (7,2°W). Signál je ale kódován.





Reklama




Vybrané články