Quantcast

ČR: Koncem měsíce se objeví první 3D televizory

| redakce | tisk

V březnu až začátkem dubna se na českém trhu objeví první televizory pro sledování obsahu s trojrozměrným obrazem. První model začne už během tohoto týdne na trh dodávat společnost Samsung. Nejlevnější model bude stát kolem 45 tisíc korun.

Firma Panasonic uvede na náš trh první 3D modely v příštím měsíci. Nejvýkonnější model se 126 centimetrovou úhlopříčkou se bude prodávat kolem 60 tisíc korun.

Pozadu nezůstávají ani další výrobci, kteří nechtějí propásnout letní fotbalový šampionát v JAR. Pravděpodobně v květnu uvede na trh svůj 3D televizor také výrobce Sony a LG. Ceny by se neměly výrazně lišit od konkurence.

V Česku zatím není dostupné vysílání ve 3D. Diváci se zatím musí spokojit s nabídkou titulů na discích. K nim je potřeba speciální přehrávač a speciální brýle (cca 1700 Kč). Na trhu je zatím k dispozici jediný film ve 3D - Monstra versus Vetřelci dodávaný k novým televizorům Samsung.

Na novou technologii jsou připraveni největší poskytovatelé pay-tv. "Kabelové sítě jsou ideální cestou, jak přenášet taková velká množství dat. Technicky jsme schopni rozjet vysílání v 3D okamžitě, ale čekáme na obsah," uvedl pro Hospodářské Noviny František Malina, tiskový mluvčí UPC.

Videotéka O2 zatím také nenabízí žádný 3D obsah. "V současné době 3D-tituly nenabízíme. Jsme však připraveni je nasadit, jakmile bude k dispozici zajímavý obsah," uvedl listu mluvší Martin Žabka.

ČT a ani Nova Sport zatím pro nejbližší období s vysíláním ve 3D nepočítají.

zdroj: Hospodářské noviny





Reklama




Vybrané články