Quantcast

Playhouse Disney EMEA zahájil vysílání

| redakce | tiskobrázek k článku: Playhouse Disney EMEA zahájil vysílání

Ve středu 1.9.2010 zahájil vysílání nový dětský kanál z produkce Disney Channel pro Evropu, Střední Východ a Afriku - Playhouse Disney EMEA. Kanál je v současné době vysílán v polštině, angličtině a turečtině. Očekává se, že bude lokalizován i do jiných jazyků.

Novou stanici Playhouse Disney EMEA je od 1.9.2010 součástí turecké satelitní placené televize Digiturk na satelitu Eutelsat W3A (7°E), která dříve šířila předchůdce stanice - Jetix Play.

Jetix play je sesterský kanál Jetix, který odstartoval v lednu 2003 pod názvem Fox Kids Play. Později byl přejmenován na Jetix Play. Program se vysílal 17 hodin denně v Bulharsku, Chorvatsku, Polsku, Rumunsku, Rusku, Srbsku, Turecku, Kazachstánu a na Ukrajině. Kanál ve většině zemí střední a jihovýchodní Evropy skončil na konci července 2010. Od 1.9.2010 je stanice oficiálně nahrazena programem Playhouse Disney. První zemí, kde Jetix Play přestal vysílat, bylo od 1.1.2010 Nizozemí.

Poté, co společnost Walt Disney Company koupila dětský kanál Jetix později oznámila, že budou stanice z rodiny Jetix nahrazeny populárními kanály Disney Channel a Disney XD (podle trhu). Osud kanálu Jetix Play byl nejistý.

Playhouse Disney začal vysílat v Polsku, České republice a na Slovensku.

technické parametry distribučního signálu:

Eurobird 9A (9°E), freq. 11,727 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, CA Viaccess PC 4.0, identifikace kanálu PHD1_EMEA

zdroj: mportal.com.hr





Reklama




Vybrané články