Quantcast

ČRa: Nové dokrývače pro multiplex 2

| redakce | tisk

České Radiokomunikace spustí na konci září 2010 další digitální dokrývače pro druhý DVB-T multiplex. Od října bude v Libereckém, Jihomoravském a Jihočeském kraji v provozu osm nových digitální dokrývačů. České Radiokomunikace spouští dokrývače na základě požadavků svých zákazníků a po důkladném změření pokrytí daného území digitálním signálem.

Liberecký kraj:
Dokrývač ve Frýdlantu je umístěn na kopci U Rozhledny a vysílat bude na 52. kanále s horizontální polarizací, primární zdroj signálu získá z Ještědu.

Dokrývač v Jindřichovicích pod Smrkem se nachází na vrchu Pod Hřebenáčem. Vysílat bude na 58. kanále s horizontální polarizací a primární zdroj bude čerpat z ústecké Bukové hory.

Jihomoravský kraj:
Dokrývač v Blansku je umístěn v lokalitě Olešná a druhý multiplex doplní již spuštěný multiplex 1 z tohoto stanoviště. Programy MUX 2 budou šířeny na 39. kanále s horizontální polarizací a s primárním zdrojem signálu z brněnské SFN (Single frequency network - jednofrekvenční síť).

Jihočeský kraj:
Dokrývač ve Volarech je umístěn v lokalitě Horní Sněžná a vysílat bude na 39. kanále s horizontální polarizací, primární zdroj signálu získá z českobudějovické Kleti.

Husinecký dokrývač se nachází v místě nazvaném Na Vrážích. Vysílat bude na 41. kanále s horizontální polarizací a primární zdroj bude čerpat z votických Mezivrat.

Dokrývač ve Zdíkově je situován na Novotných vršku, vysílat bude na 39. kanále s horizontální polarizací a primární zdroj signálu získá z vimperského Mařského vrchu.

Dokrývač v Loučovicích je umístěn na kopci Krásné Pole, vysílat bude na 39. kanálu s horizontální polarizací. Primární zdroj bude čerpat z jihočeské Kleti.

V Týnu nad Vltavou se dokrývač nachází na vrcholu Semence a vysílat bude na 39. kanále s horizontální polarizací, primární zdroj signálu získá také z jihočeské Kleti.

Tato města se nacházejí v kopcovitých oblastech, a proto se zde mohly vyskytnout komplikace s příjmem digitálního vysílání. Z toho důvodu jsme se zákazníky multiplexu 2 dohodli spuštění digitálních dokrývačů v těchto lokalitách,“ říká Kamil Levinský, výkonný ředitel pro obchod a marketing Českých Radiokomunikací, a doplňuje: „spuštěním těchto osmi dokrývačů se zvýší celkový počet dokrývačů sítě 2 na 26.“

Nově spuštěný multiplex 2 obsahuje programy Nova, Nova Cinema, Prima, Prima COOL a TV Barrandov.

zdroj: ČRa





Reklama




Vybrané články