Quantcast

CS Link jedná o spolupráci se Satellite BG

| Martin Vyleťal | tisk

M7 Group, noví majitelé satelitní platformy CS Link , jednají o možné spolupráci s bulharskou satelitní pay-tv službou Satellite BG, která se oficiálně od 1. února 2011 vysílá ze satelitu Astra 3B (23,5°E).

"Majitelé jednají s bulharským operátorem o možnostech vzájemné spolupráce," řekl webu parabola.cz Daniel Klička, ředitel společnosti Media Vision, která provozuje službu CS Link. Případná spolupráce má být oboustranná. "Hodnotíme, jaké programy můžeme i poskytnout Satellite BG," dodává Klička.

Přímo satelitní platforma CS Link může ze svých programů abonentům v Bulharsku poskytnout například Eurosport, Eurosport 2, AXN Sci-Fi, AXN Crime, Cinemax a noční vysílání Daring! TV. Případná spolupráce s bulharským operátorem a zájem o distribuční signál Eurosport z freq. 11,876 GHz by mohla za určitých okolností zachovat vysílání televize Eurosport v SD rozlišení na této pozici. M7 Group poskytuje platformám Canal Digitaal, TV Vlaanderen a Skylink modulaci televize Eurosport na 19,2°E, CS Link ji má zatím (?) na 23,5°E. Byl by důvod ji pak zachovat.

Společnost M7 by teoreticky mohla Eurosport přesunout právě na 23,5°E. Pro klienty rakouské AustriaSat, další platformu vlastněnou M7 Group, je k dispozici volně vysílaná verze Eurosport Germany na 19,2°E.

M7 Group může bulharské společnosti poskytnout HD stanice Discovery HD Showcase, BravaHDTV, Penthouse HD1 a dále SD programy Boomerang, Discovery Science, Discovery Travel and Living, Extreme Sports v MPEG-4/SD.

Pokud se společnosti dohodnou na spolupráci, bude se muset Satellite BG vypořádat s technickou kvalitou poskytovaných programů.





Reklama




Vybrané články