Quantcast

Astra očekává růst 3DTV

| redakce | tisk

Satelitní operátor SES Astra v současnosti poskytuje osm programů ve trojrozměrném obraze (3DTV) a očekává další růst. Ferdinand Kayser, prezident společnosti SES Astra uvedl, že start 3D se velmi podobá zahájení HDTV.

"V roce jedna HDTV jsme šířili šest programů. Toto číslo se víceméně každým rokem znásobilo," řekl Kayser u příležitosti odhalení posledních čísel průzkumu Satellite Monitor.

Astra v současné době poskytuje více než 200 programů ve vysokém rozlišení. "Naše očekávání pro HDTV bylo splněno. V současné době poskytujeme největší nabídku HD," dodává.

Podle průzkumu přijímá digitální programy 69 procent evropských domácností. Panují velké rozdíly v různých regionech. V západní Evropě je nyní 79 procent domácností digitálních, ve východní Evropě pouze 40 procent.

Pro Astru nyní čeká důležité období. V Německu bude k 30.4.2012 ukončeno analogové vysílání na satelitu. Domácnosti se musí připravit na příjem digitálních signálů ze satelitu. Migrace se týká 2,9 milionů tamních domácností.

zdroj: advanced television





Reklama




Vybrané články