Quantcast

CME, vlastník TV Nova, kupuje Bontonfilm

| redakce | tisk

Společnost Central European Media Enterprises Ltd. dnes oznámila, že její plně vlastněná dceřiná společnost CME Media Pro B.V. uzavřela kupní smlouvu s přidruženou společností společnosti Bancroft Private Equity, LLP o odkupu 100% akcií společnosti Bontonfilm a.s. od společnosti Bancroft a minoritních akcionářů.

Bontonfilm je distributor filmových, video, digitálních a televizních práv v České a Slovenské republice, kde zaujímá přední postavení na trhu. Akvizice Bontonfilmu naplňuje strategii CME posílit její pozici jedné z největších vertikálně integrovaných mediálních společností ve střední a východní Evropě, zabývající se výrobou a distribucí audiovizuálního obsahu pro kina, home entertainment, televizi a nová média.

V roce 2010 Bontonfilm vykázal příjmy (před auditem) ve výši cca 37 mil. USD a OIBDA ve výši cca 2,6 mil. USD po úpravě jednorázových položek. Bontonfilm nemá žádné zadlužení a kupní cena se skládá z počáteční částky ve výši 11 mil. USD. Podmínkou je hotovostní zůstatek ve společnosti ve výši 36 mil.Kč (cca 2 mil. USD). Další částka, momentálně odhadovaná na nejvýše 1,5 mil. USD, může být vyplacena prodejní straně v prosinci 2011, v závislosti na OIBDA dosažené Bontonfilmem za rok 2010, na výši hotovosti a provozního kapitálu ve firmě a na splnění určitých dalších závazků. Uzavření transakce podléhá schválení Antimonopolním úřadem v České republice a splnění dalších běžných podmínek pro uzavření transakce a očekává se, že se uskuteční do konce druhého čtvrtletí tohoto roku.

Adrian Sarbu, prezident a generální ředitel CME, uvedl: “Bontonfilm je ziskovou společností s kladnou hodnotou OIBDA, jež se okamžitě pozitivně odrazí na finančních výsledcích CME. Tato akvizice výborně doplňuje naše televizní působení na českém a slovenském trhu. Umožní nám maximalizovat hodnotu našeho archivu v obou zemích a zvýšit výnosy a OIBDA společnosti Media Pro Entertainment.“

zdroj: CME





Reklama




Vybrané články