Quantcast

Jedna ruka netleská na ČT1 a v HD

| redakce | tisk

Ivan Trojan v černé komedii o věčném smolaři režiséra Davida Ondříčka odvysílá ČT1 a ve vysokém rozlišení ČT HD v úterý 5.4.2011 ve 21:00. Hlavní postavou filmu Davida Ondříčka je nenapravitelný smolař. Osud Standu (Jiří Macháček) smýká životem a on si to nechá líbit.

Zrovna ho pustili z vězení a on věří, že karta jeho života se obrací. Bývalý šéf Zdeněk (Ivan Trojan) mu totiž něco dluží a Standa si konečně může splnit to, po čem snil. Jenže potká Ondřeje (Marek Taclík), který je ještě větší nešťastník a blázen: jejich smůla se násobí, a to nemůže dopadnout dobře. Zdeněk má restauraci, manželku Sandru a dvě děti. Manželka je přísná, spolehlivá a ekologická. Děti jsou hodné, učí se a hrají si. Všechno se daří. Než potká Standu a Ondřeje...

Příběh vychází spontánně z nás. Když jsme se s Jirkou Macháčkem bavili o tom, co prožíváme, napadl nás nejdřív příběh Standy, který nevědomě řeší věci přímo a nesnaží se jako většina lidí kalkulovat. Není hloupý, prostě jen nechce přistoupit na pravidla světa,“ vzpomíná režisér David Ondříček. Film, na jeho scénáři se podíleli také herečtí představitelé Ivan Trojan a Jiří Macháček, získal dva České lvy - Ivan Trojan za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli a Jan P. Muchov za nejlepší hudbu. Dále hrají: Jiří Macháček, Marek Taclík, Klára Pollertová-Trojanová, Jan Tříska a další. Scénář Jiří Macháček a David Ondříček, kamera Richard Řeřicha, hudba Jan P. Muchov, režie David Ondříček.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články