Quantcast

Film Europe tají datum startu nového filmového kanálu

| Martin Vyleťal | tisk

Společnost Film Europe nechce prozradit datum startu nového prémiového kanálu Film Europe Channel, který zahájil technické vysílání a testování distribuční trasy v paketu Skylink v pondělí 17.10.2011 odpoledne.

Kdy stanice Film Europe Channel zahájí oficiální vysílání? „Dáme vedieť v deň vysielania = partneri to budú šíriť pre koncových klientov od prvého dňa vysielania,“ uvedl na dotaz webu parabola.cz Ivan Hronec, CEO společnosti Film Europe.

Film Europe získal rozhodnutí o udělení licence od české Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) přesně před rokem - 19.10.2010. Stanice by tedy měla odstartovat v nejbližší době.

Film Europe Channel zatím testuje v SD rozlišení. Kdy odstartuje HD distribuce Film Europe Channel? „Paralelne s SD vysielaním, klient si bude môcť vybrať, ktorú verziu bude šíriť = SD alebo HD = toto je unikát v ČR A SR... a prvý krok k tomu, že HD sa už nemusí špeciálne označovať, pretože za nejaký čas bude všetko v HD...tak ako je dnes všetko farebné a nie čierno-biele...,“ sdělil Ivan Hronec.





Reklama




Vybrané články