Quantcast

Skylink: Přidání JOJ HD a Barrandov HD nejisté

| redakce | tisk

Začátkem září zahájila slovenská komerční TV JOJ vysílání ve vysokém rozlišení (HDTV). Distribuci JOJ HD stále nemohou přijímat diváci ze satelitu. Žádná platforma tento program do své nabídky zatím nezařadila. Podobná situace je i v případě české stanice Barrandov HD.

Objeví se JOJ HD a Barrandov HD v nabídce Skylink? "Pokud se týká programových novinek, v této věci rozhodují naši noví investoři," uvedl na dotaz webu parabola.cz Jaromír Glisník, šéf společnosti TradeTec, která službu Skylink provozu. "Předložil jsem jim všechny rozpracované plány na programové novinky Skylinku a věřím, že je posoudí a rozhodnou," dodává.

"Nedovedu odhadnout, kdy se rozhodne ani zda mezi novinkami budou uvedené programy," dodal šéf TradeTecu.

Mezi rozpracovanými plány jsou zřejmě i stanice Mezzo Live HD, Viasat History HD / Viasat Nature HD a Penthouse HD2, které Skylink krátce testoval na transpondéru bulharské satelitní služby Satellite BG a stále není jasné, zda i tyto placené programy budou dostupné pro české a slovenské diváky z pozice 23,5°E.

"Pracujeme současně na mnoha oblastech další spolupráce a rozhodovací procesy jsou v rámci skupiny podniků podstatně složitější, než v minulosti u Skylinku," popisuje stávající situaci Jaromír Glisník.

Problémem v přidání HD programů do neplacené nabídky je způsob financování satelitní kapacity. Například TV Nova a TV Prima za distribuci kanálů Nova HD, resp. Prima HD kapacitu neplatí. Vše stále hradí poskytovatelé služeb Skylink a CS Link , které jsou dnes obě součástí lucemburské mediální skupiny M77 Group.





Reklama




Vybrané články