Quantcast

Itálie: Nové kanály Radio Capital TV a TGCom

| redakce | tisk

Během listopadu odstartují v italské digitální terestrické síti dva nové programy. První televize Radio Capital TV spustí vysílání již 11. listopadu 2011. Půjde o nový hudební kanál.

Radio Capital TV je televizní kanál vlastněný mediální společností Espresso. Stanice bude vysílat videoklipy se zaměřením na klasiku ze 70., 80. a 90. let. V den zahájení 11.11.2011 bude nová televize Radio Capital TV plně synchronizována s programem rozhlasové stanice Radio Cupital a budou vysílat společný program.

Radio Capital TV to nebude mít na italském trhu jednoduché. O diváky bude soupeřit se zavedenými programy jako MTV Italia, Deejay TV, Virgin Radio TV a RTL 102.5.

Mediální skupina Mediaset k 28.11.2011 spustí nový zpravodajský kanál s názvem TGCom. Stanice bude přinášet novinky každou půlhodinu, stejně tak tradiční 10ti a 30ti minutové zpravodajství. Živě bude vysílat denně od 6:00 do jedné hodiny po půlnoci.

Stanice si stanovila cíl 0,4 procentní podíl na celkové sledovanosti. Na trhu budou kanálu konkurovat Rai News a Sky TG 24.

Zatím není známo, zda TGCom a Radio Cupital TV budou vysílat i přes satelit.

zdroj: advanced television





Reklama




Vybrané články