Quantcast

33E: Intelsat se snaží otevřít kapacitu v C pásmu

| redakce | tisk

Americký satelitní operátor Intelsat se stále pokouší uvést do provozu transpondéry v C pásmu na jeho novém telekomunikačním satelitu Intelsat New Dawn. Družice byla vynesena 22. dubna 2011.

Začátkem května Intelsat SA oznámil, že má s novou družicí technické problémy - jednu ze dvojice reflektorů pro C pásmo se nepodařilo otevřít a spolu s výrobcem satelitu Orbital Sciences Corporation (OSC) zkoumal problém a možné řešení.

Intelsat provedl technické testy s New Dawn na dočasné pozici 23°E a pak satelit přesunul na cílovou pozici 33°E. Koncem července zahájil poskytování služeb z kapacity v Ku pásmu s pokrytím afrického kontinentu.

Intelsat stále bojuje o zprovoznění antény pro C pásmo a je zřejmé, že se to nakonec může podařit. Technické testy byly zpozorovány na kmitočtech 3,750 GHz, pol. L; 3,885 GHz, pol. R; 4,165 GHz, pol. R a 4,055 GHz, pol. L s parametry SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK.

Kapacita v C pásmu má pro podnikání operátora Intelsat SA velký význam - transpondéry v tomto pásmu pokrývají rozsáhlé území - celou Afriku, velkou část Evropy, Střední Východ a jihozápadní část Asie.

zdroj: sat-digest.com





Reklama




Vybrané články