Quantcast

Česká televize k přesunu programů na Astru 3B

| redakce | tisk

Programy České televize, TV Prima, TV Noe, Rádio Proglas a okruhy Českého rozhlasu (ČRo) čekají v letošním roce stěhování ze satelitu Astra 3A na novou družici Astra 3B, která je umístěna na stejnou pozici.

Astra 3A je na konci své očekávané životnosti a veškeré programy na této družici musí být přeneseny na Astru 3B. Týká se to i českých programů šířených na kmit. 12,525 GHz, pol. V.

Čtenář serveru parabola.cz ORBITAL zjišťoval v ČT bližší informace o plánované změně satelitu.

"Podle informací společnosti, která pro Českou televizi zajišťuje satelitní kapacitu pro vysílání SD programů ČT 1, ČT 2, ČT 24 a ČT 4, mělo by vysílání těchto programů být cca v druhé polovině roku 2012 převedeno ze satelitu ASTRA 3A (23.5°E) na nový satelit ASTRA 3B na stejné orbitální pozici, tedy na 23.5°E," uvedl Rudolf Pop, ředitel techniky České televize (ČT).

"ČESKÁ TELEVIZE jedná s poskytovatelem o možnosti použití stejných technických parametrů (frekvencí) jako na současném satelitu, takže by přechod pro satelitní diváky nepředstavoval žádný instalační problém," upozorňuje.

"Jakmile budou dohodnuty podrobné informace o přechodu ČESKÉ TELEVIZE na nový satelit, na orbitální pozici 23.5°E (East), bude ČESKÁ TELEVIZE informovat své diváky o veškerých krocích, souvisejících s touto technickou změnou," dodal šéf techniky ČT.





Reklama




Vybrané články