Quantcast

Německo: Glitz a pearl.tv s licencí

| redakce | tisk

Německá národní komise pro sdělovací prostředky ZAK udělila vysílací licence pro nové německé televizní kanály Glitz a pearl.tv. Kanál Glitz bude určen pro ženy a bude vysílat filmy, seriály, dokumentární pořady.

Ve vysílání Glitz se objeví také lifestylové magazíny, pořady o vaření, životě na venkově. Glitz bude vysílat v SD i HD rozlišení. Start je naplánován na 8.5.2012.

Společnost Turner Broadcasting System Deutschland (TBS), která je vlastníkem této stanice, podepsala distribuční smlouvu s předním německým kabelovým operátorem Kabel Deutschland (KDG) ohledně zařazení programu do nabídky a nyní jedná s dalšími provozovateli. Po kanálech TNT Film, TNT Serie, Cartoon Network, Boomerang, bude Glitz v pořadí pátou placenou televizí, kterou bude americká společnost Time Warner poskytovat na německém trhu.

Druhá licence byla udělena stanici pearl.tv. Kanál zahájí vysílání 1. března 2012. Jedná se o teleshoppingový kanál, který bude vysílat před satelitní systém Astra na pozici 19,2 st. východně. Pearl.tv bude vysílat 24 hodiny denně, z toho 8 hodin živě.

zdroj: teve.ba





Reklama




Vybrané články