Quantcast

MTG získala majoritu v přední produkční skupině Paprika Latino

| redakce | tisk

Švédská mezinárodní vysílací skupina Modern Times Group (MTG) oznámila, že její obsahová divize Modern Studios získala 53 procentní podíl v přední produkční skupině Paprika Latino ve střední a východní Evropě. Částka za podíl nebyla zveřejněna.

MTG zároveň informovala, že obchodní segment Modern Studios byl přejmenován na MTG Studios.

Paprika Latino byla založena v roce 2004 a má pobočky v sedmi zemích - Rumunsku, Maďarsku, Slovensku, Srbsku, Bulharsku, Slovinsku a Kostarice.

Paprika Latino produkuje nejprodávanější formát o vaření "Fish on the cake" (Ryby na dortu), stejně tak produkuje populární show jako "X-Factor" a "The Voice".

Výrobní kapacity Paprika Latino pokrývají celou řadu žánrů a zahrnují reality TV, fikci i herní show.

Paprika v současné době připravuje v Srbsku s nízkými náklady dobrodružnou reality show jako "Survivor" v Kostarice.

Peter Marschall, zakladatel a největší minoritní akcionář v Paprice, zůstane generální ředitel Papriky a bude jmenován viceprezidentem pro střední a východní Evropu MTG Studios.

MTG Studios se skládá z přední produkční skupiny Strix a renomovaného nakladatelství Redaktörerna ve Švédsku a akvizice Papriky je prvním krokem širšího strategického posunu v podnikání. MTG Studios je zaměřena na rozšíření svého dosahu a bude usilovat, aby zahrnovala společnosti a vedoucí pracovníky specializující se na širokou škálu žánrů, včetně reality TV, široké zábavy, věcné zábavy a dokumentů, dramat a komedií.

zdroj: MTG





Reklama




Vybrané články