Quantcast

ČT24 blokuje některé olympijské záběry na internetu a satelitu

| redakce | tisk

Některé záběry z olympijských her v Londýně jsou na ČT24 zablokovány. Omezení se týká satelitní distribuce a internetového vysílání ČT24. Důvodem jsou vysílací práva.

Česká televize (ČT) proto musela některé záběry ve zmíněných distribucích nahradit omluvnou zprávou v tomto znění: "Omlouváme se, ale Česká televize nemá licenci pro volné šíření záběrů z OH prostřednictvím satelitu a na internetu".

"Televize má vlastní vysílací práva pouze pro území České republiky, proto musí všude tam, kde je možné program naladit i v zahraničí, kanál blokovat," vysvětlila webu Lidovky.cz Michaela Fričová, mluvčí České televize.

Omezení budou platit po celou hodu konání LOH 2012 v Londýně.

Internetový stream ČT24 je dostupný po celém světě a hojně je využíván diváky v zahraničí. Nekódovaná satelitní distribuce v celé Evropě.

Omezení s obrazových materiálech mohou zaregistrovat i diváci některých kabelových sítí, kde se využívá distribuční signál ze satelitu. Připomíná web Lidovky.cz.

Diváci mají zájem o olympiádu. "Přímý přenos zahájení se stal nejsledovanějším nezpravodajským pořadem za celý den. Na programu ČT4 ho sledovalo 47,88 % diváků starších 15 let, kteří se dívali na televizi. V absolutních číslech to bylo 861 tisíc diváků starších 15 let," uvedla Michaela Fričová z ČT.





Reklama




Vybrané články