Quantcast

Prima chystá nový kanál. Má vysílat dokumenty

| redakce | tisk

Televize Prima požádala o licenci pro nový kanál, který se má zaměřit na dokumentární tvorbu. Nova zvažuje komediální stanici.

"Společnost FTV Prima požádala o udělení dvou licencí k provozování televizního vysílání programu s názvem Prima 4. Jedná se o žádosti k provozování tohoto programu prostřednictvím pozemních vysílačů v systému DVB-T a prostřednictvím družic," uvedla na dotaz M&M předsedkyně RRTV Kateřina Kalistová.

Prima původně hovořila o spuštění stanice začátkem příštího roku. Nicméně není vyloučeno, že nový projekt odstartuje ještě letos. Píše o tom MaM.

FTV Prima si pro možný nový název zaregistrovala ochranné známky Prima Zoom, Prima Life, Prima Clever a Prima 4. Po kanálech Prima Family, Prima Cool a Prima Love by se tak jednalo o čtvrtý kanál pod značkou Prima. Společnost ještě provozuje videoportál Prima Play.

Podle neoficiálních informací chystá Nova novou stanici, která by měla být komediálního či zábavního charakteru. Nova Group v současnosti provozuje bezplatné stanice Nova, Nova Cinema, TV Fanda a placené programy Nova Sport, MTV a také videoportál Voyo.cz.

Na český televizní trh uvažují vstoupit další tři zahraniční subjekty, kteří by zvolily některou ze stanic ve svém portfoliu vhodnou pro český trh. Stanice by vysílaly v některém z volných multiplexů (mux 3 nebo mux 4). Dodává MaM.

zdroj: MaM





Reklama




Vybrané články