Quantcast

Alarab - nová konkurence pro Al Jazeera

| redakce | tisk

Saúdský princ Alwaleed bin Talal chce v létě 2013 spustit mezinárodní satelitní kanál s názvem Alarab. Stanice bude provozována z Bahrajnu. Předpokládá se, že projekt Alarab bude konkurovat populární zpravodajské televizi Al Jazeera (Al Džazíra).

Nový zpravodajský kanál Alarab bude vysílat nejnovější zprávy z celého světa, stejně tak politické, společenské a ekonomické události v arabském světě. Stanice již podepsala dohodu o spolupráci s agenturou Bloomberg TV.

Vzorem pro Alarab budou známé mezinárodní arabskojazyčné kanály jako Al Jazeera (Katar), Al Arabiya (Saúdská Arábie a Spojené arabské emiráty) a Sky News Artábia (Velká Británie a Spojené arabské emiráty). Konkurovat Alarabia bude také íránský státní kanál Al-Alam a arabská BBC.

V říjnu 2011 tamní vláda oznámila kampaň na podporu šíření jejich názorů na svět. Důsledkem toho bylo vytvoření státního mezinárodního kanálu Bahrain International Channel a umístění na evropskou pozici Eutelsat Hot Bird (13°E). Dříve se kanály z Bahrajnu vysílaly pouze z arabských satelitních pozic. Spuštění Alarab s pomocí tamního prince bude Bahrajn pokračovat v této strategii.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články