Quantcast

Rakouské programy mění transpondér na satelitu Astra

| redakce | tisk

Některé rakouské televizní a rozhlasové programy na nejsledovanějším evropském satelitním systému družic Astra na pozici 19,2 stupňů východně mění transpondér. Změna se dotkne všech rakouských rádií a TV kanálů go TV a TW1.

Diváci, které výše uvedené programy přijímají z kmitočtu 12,692 GHz, polarizace horizontální, SR 22000, FEC 5/6 si musí přeladit na transpondér o kmitočtu 12,663 GHz, polarizace horizontální, SR 22000, FEC 5/6. Zda divák přijímá programy z nového či starého transpondéru pozná poměrně snadno: na starém transpondéru se programy vysílají s rozšířeným názvem o "bis28Feb05", tj. "go TV bis28Feb05", "TW1 bis28Feb05" atd.

Pokud má divák v názvu kanálu informaci o konci února, musí si včas přeladit programy na nové parametry - nejlépe ihned - programy se paralelně vysílají na dvou transpondérech již od konce loňského roku. Zároveň se tak divák vyhne problémům s příjmem programů začátkem března.

Se změnou transpondéru přichází ORF s rozšířením služeb. Na novém transpondéru se vysílá rozhlasový program OE1 se zvukem v Dolby Digital.

zdroj: DF





Reklama




Vybrané články