Quantcast

AKTV má dva nové členy

| redakce | tisk

Asociace krajských televizí (AKTV) se rozšířila o dva nové subjekty. Současné členy Televizi Metropol, která vysílá v Praze a středních Čechách, ostravskou televizi Polar, libereckou televizi GENUS PLUS a Východočeskou televizi V1 nově doplnily další dvě krajské televize.

První je západočeská televize ZAK, která vysílá už více než 15 let a je vedena majitelem Aloisem Valtrem. Druhá nově přijatá televize je ústecká televize označována jako CZ (Cézetko), pokrývající Ústecko, která je novým projektem bývalé šéfky dnes už neexistující lifestylové televize Public.

Díky těmto dvěma novým partnerům pokrývají členové AKTV svým vysíláním už značnou část celé České republiky, konkrétně zhruba 60 % území.

AKTV zvolila nového předsedu představenstva. Na svém zasedání dne 14. listopadu 2012 odvolalo představenstvo AKTV Jiřího Němečka z funkce předsedy představenstva AKTV. K odvolání představenstvo přistoupilo na základě faktu, že Jiří Němeček je nyní zaneprázdněn v projektu TV Pětka.

Vedením asociace byl pověřen a novým předsedou představenstva jmenován Alois Valtr, majitel západočeské televize ZAK.

Asociace krajských televizí (dále jen AKTV) umožňuje krajským televizím vzájemnou spolupráci na nadregionálních projektech, stejně tak dává prostor pro vzájemné vyměňování programů.

V neposlední řadě má ambici vstupovat do legislativního procesu se svými připomínkami k televiznímu vysílání a chránit tak práva a oprávněné zájmy svých členů, týkajících se provozu a rozvoje krajského vysílání.





Reklama




Vybrané články