Quantcast

Eutelsat s novou generací připojení přes Ka Sat

| redakce | tisk

Satelitní operátor Eutelsat dnes představil novou leteckou mobilní službu nazvanou Eutelsat Air Access navrženou pro letecké společnosti působící v Evropě. Připojení budou moci využívat cestující. Služba s rychlostí až 100 Mbps na letadlo bude poskytována od poloviny roku 2013.

Nová služba užívá technologii ViaSat SurfBeam® 2, nejpokročilejší a konkurenční systém dostupný pro připojení v Ka pásmu a přinese vysokou propustnost o celkové kapacitě 90 Gbps.

Využití vysokých přenosových rychlostí a šířky pásma Ka Satu Eutelsat Air Access umožní providerům poskytovat kvalitní internetové připojení svým cestujícím, videostreaming a GMS služby přes tablety, smartphony a laptopy.

Eutelsat má také možnost přidat další unikátní vlastnosti sítí ViaSat k řízení vysokorychlostní úrovně služeb pro cestující. Služba bude spuštěna v celé Evropě a Středomoří s cílem rozšířit oblast poskytování služeb přes další satelity v Ka pásmu.

Eutelsat spolupracuje na nasazení Eutelsat Air Access s LiveTV, předním poskytovatelem zábavy a připojení pro komerční letecké společnosti. LiveTV bude poskytovat, integrovat a spravovat on-board zařízení a provoz Wi-Fi internetového přístupu a video streamingu pro cestující. Jako průkopník v expandujícím trhu pro zábavu a připojení již LiveTV dodává zařízení pro více než 700 letadel po celém světě. Aer Lingus je první leteckou společností, která se chopila příležitosti nové generace služeb. Irská letecká společnost podepsala minulý měsíc předběžnou dohodu s LiveTV a plánuje zahájit poskytování přístupu na internet pro své zákazníky v evropské síti.





Reklama




Vybrané články