Quantcast

Víkend s NHL a českými hokejovými hvězdami na NOVA Sport a VOYO

| redakce | tisk

I na nadcházející víkend se fanoušci NHL mohou těšit na to nejlepší, co tato soutěž nabízí. Stanice NOVA Sport a VOYO odvysílají čtyři utkání a diváci se dočkají hned několik českých borců přímo v akci. Tři zápasy se navíc vysílají v čase pro české diváky velmi atraktivním.

V sestavách svých týmů by se měli objevit Jakub Voráček, Jiří Tlustý, Radim Vrbata, Martin Hanzal, Zbyněk Michálek, Tomáš Plekanec a možná si znovu zachytá i brankář Petr Mrázek, který v dresu Red Wings prožil fantastickou premiéru.

PHILADELPHIA FLYERS VS. CAROLINA HURRICANES

Hokejistům Philadelphie nástup do nové sezony příliš nevyšel. Flyers jsou zatím na spodních příčkách východní konference, když zadrhává především produktivita. Dvojice Matt Read a Claude Giroux zatím na vše nestačí. Navíc Letci přišli o důrazného Simmondse, kterému způsobil Erskine z Washingtonu otřes mozku. Na druhou stranu by to mohlo pomoci Jakubovi Voráčkovi, aby se posunul do vyšších formací. Také v dresu Hurikánů uvidíme českého zástupce v přední linii, Jiřího Tlustého. První vzájemné měření sil vyznělo minulý týden pro Philadelphii, která Carolinu porazila 5:3. Utkání vysílá NOVA Sport a VOYO v sobotu 9. 2. od 19:05.

SAN JOSE SHARKS VS. PHOENIX COYOTES

Žraloci ze San Jose zažívají výborný nástup do sezony a nic na tom nemění ani skutečnost, že prohráli dva zápasy v řadě za sebou. Neudržitelná je především dvojice Marleau a Thornton, která sbírá jeden kanadský bod za druhým. Patrick Marleau dokonce vyrovnal rekord NHL, když dokázal dvakrát skórovat v každém z prvních čtyř zápasů sezony. Úkolem hokejistů Phoenixu bude především zastavit tuto ofenzivní dvojku. Tým z Phoenixu by rád navázal na úspěšnou sezonu, ve které si Kojoti zahráli semifinále Stanley Cupu. Slabší produktivitu kapitána Doana zatím nahrazuje vedoucí muž kanadského bodování týmu Radim Vrbata. Po zranění dává jeden gól za druhým Martin Hanzal a v obraně tvrdí muziku Zbyněk Michálek, který bude mít určitě s útočnou hrou San Jose hodně práce. Utkání vysílá NOVA Sport a VOYO v sobotu 9. 2. od 22:05.

MONTREAL CANADIENS VS. TORONTO MAPLE LEAFS
Kanadské derby to je vždy velký tahák NHL. A pro souboj dvou nejúspěšnějších týmů historie to platí dvojnásob. Montreal a Toronto obstarali vůbec první vzájemný zápas letošní zkrácené sezony, ve kterém Canadiens prohráli na domácím ledě s Maple Leafs 1:2. Pak ale nabrali vítr do plachet a také díky gólům Tomáše Plekance a bodům uzdraveného Markova stoupali tabulkou východní konference. Bude také zajímavé sledovat jednoho z nadějných nováčků sezony Galchenyuka, který v dresu Habs od prvního utkání pravidelně boduje. Podobně jako na straně Toronta dvaadvacetiletý Kanaďan s libanonskými předky Nazem Kadri. Utkání vysílá NOVA Sport a VOYO v noci ze soboty na neděli od 01:05.

DETROIT RED WINGS VS. LOS ANGELES KINGS
Další atraktivní duel nabídne souboj obhájců Stanley Cupu z Los Angeles s jedním z nejúspěšnějších celků posledních dvaceti let, Detroitem. Čeští fanoušci se zájmem sledují, jak dopadne šance brankáře Petra Mrázka. Nadějný gólman se na začátku sezony propracoval do pozice jedničky na farmářském týmu Red Wings a po výborných výkonech dokonce přišla pozvánka do NHL. Už teď je to pro mladého brankáře splněný sen a je docela možné, že premiérový start v nejprestižnější hokejové soutěži už klepe na dveře. Třeba to vyjde v neděli proti LA Kings. Utkání vysílá NOVA Sport a VOYO v neděli 10. 2. od 18:35.

zdroj: TV Nova





Reklama




Vybrané články